nieuws

Opnieuw aardbeving ten zuiden van Rome

bouwbreed Premium

De angst voor grote aardschokken is afgelopen weekeinde hevig opgeleefd in Italië. Meer dan 500 inwoners van Canterano ten zuidoosten van Rome zijn zaterdagochtend in allerijl gevlucht toen diverse panden letterlijk op hun grondvesten trilden. Ze verblijven voorlopig in een geïmproviseerd kampement totdat de schade aan hun woningen in kaart is gebracht.

De prefect van Rome, E. Mosino, schat de situatie dermate ernstig in, dat hij officieel de noodtoestand wil afroepen. Een deel van de huizen in het getroffen gebied zal voorlopig onbewoonbaar blijven. Bij een aantal vluchtelingen leeft vooral de angst dat de aardbevingen zich herhalen en wellicht in verhevigde vorm. De stad Rome heeft regelmatig grote schokken te verduren gehad, tot nog toe echter zonder rampzalige gevolgen.

Reageer op dit artikel