nieuws

Ontwikkelaar Bakker verliest proces MAP

bouwbreed

amsterdam – Amsterdam heeft projectontwikkelaar Gerard Bakker geen beloften gedaan over de bouw van zeshonderd woningen in de Middelveldsche Akerpolder in Amsterdam-Osdorp. Dat heeft het Gerechtshof geoordeeld. Het hof bevestigt daarmee een eerdere uitspraak in kort geding.

Bakker maakte in 1998 de gang naar de rechter, omdat wethouder Stadig hem de bouw van de woningen zou hebben toegezegd. De toezegging zou onderdeel zijn van een pakket afspraken na gebakkelei over verplaatsing van een tennispark. Bakker dreigde met procedures tegen deze verplaatsing wegens vermindering van de waarde van nieuwbouwappartementen aan de rand van het Amsterdams Bos. De gemeente wist deze procedures af te winden met een schadeloosstelling van 5,8 miljoen gulden.

Volgens Bakker zijn hem toen door Stadig nog drie andere toezeggingen gedaan. Volgens de gemeente is Bakker alleen toegezegd dat hij mocht meedingen naar de bouwopdrachten in de Middelveldsche Akerpolder. Het hof concludeert nu dat Amsterdam de beloften is nagekomen. Van Wijnen heeft volgens afspraak een faire kans gehad. De ontwikkelaar spant nu een bodemprocedure aan.

Reageer op dit artikel