nieuws

Interbeton bouwt huizen in Indonesie

bouwbreed

jakarta – HBG-dochter Interbeton gaat de een fabriek voor wooneenheden op het Indonesische eiland Batam neerzetten. De wooneenheden worden door Interbeton op locatie samengevoegd tot flats die over vijf verdiepingen ruimte bieden aan 120 gezinnen. Het gaat om mensen die momenteel nog in sloppenwijken wonen.

Het contract omvat de bouw en exploitatie van de fabriek en de productie van drieduizend wooneenheden in de komende twee jaar. Hiermee is een bedrag van 45 miljoen gulden gemoeid. Het ministerie van Economische Zaken draagt bijna 16 miljoen bij.

Bij het ontwerp van de fabriek is ervan uitgegaan dat in de komende vijftien jaar dertigduizend wooneenheden worden geproduceerd en geplaatst. Partners van Interbeton zijn Batam Industrial Development Authority en projectontwikkelaar P.T. Sarana Griya Madani. In de fabriek komen tussen de twee- en driehonderd mensen te werken.

Reageer op dit artikel