nieuws

ING Real Estate slaat slag in Spanje

bouwbreed

ING Real Estate, de vastgoedpoot van de ING Groep, heeft een slag geslagen in Spanje. Met de onroerendgoedmaatschappij Promodeico is een akkoord bereikt over de overname van 30 procent van de aandelen van dit Spaanse bedrijf. Daarvoor heeft ING een bedrag van naar schatting 5 miljard peseta’s (66 miljoen gulden) moeten betalen.

ING werkte al samen met Promodeico in het ontwikkelen van commerciële centra in Spanje. Met dit akkoord is ING de tweede aandeelhouder geworden. Vanuit die positie wil de Nederlandse bank in de toekomst nieuwe projecten ontwikkelen op het Iberisch schiereiland.

ING Real Estate zit al met Promodeico in grote winkelcentra in Alicante en Salamanca. Promodeico werkt op dit moment aan de afronding van winkelcentra in Alicante, Oviedo en Cuanca. ING heeft verder belangen in winkelcentra in de Portugese steden Lissabon, Oporto en Aveiro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels