nieuws

Geulkades herstellen na jaren vertraging

bouwbreed Premium

valkenburg – De in slechte staat verkerende kades van de rivier de Geul die door het centrum van Valkenburg stroomt, kunnen na bijna twee jaar vertraging worden hersteld. Mr. A. Plantaz uit Eijsden, eigenaar van de uit 1244 daterende ‘Oude Molen’ in Valkenburg, heeft het molencomplex inclusief water en stuwrecht, verkocht aan projectontwikkelaar Hillgers-Spronck-Jacobs.

De makelaar richt het vijf verdiepingen tellende bijgebouw in tot een luxe appartementencomplex. Van het water en stuwrecht maakte Plantaz regelmatig gebruik als de aannemer de kademuren wilde herstellen. Hij moest dan grote partijen graan malen, waardoor de bedding van de Geultak niet kon worden drooggelegd.

Dat verandert in de nieuwe situatie. Het waterschap neemt de water- en stuwrechten over. De molen blijft intact met dien verstande dat het waterschap zelf kan beslissen over drooglegging van de bedding.

Reageer op dit artikel