nieuws

Europees milieukeur moet zwaarder wegen

bouwbreed

Het Europese milieukeur moet een grotere invloed uitoefenen op de interne markt. Nationale keurmerken dienen daarbij nauwer aan te sluiten op het Europese label.

Na een periode van drie jaar onderzoekt ‘Brussel’ of de parallelle handhaving van de twee systemen effect sorteert. De lidstaten mogen bij de marketing en distributie geen voorkeur geven aan nationale keuren wanneer een product aan de criteria van beide systemen voldoet. Het Europese Parlement (EP) wil het Europese keur met tariefbepalingen aantrekkelijker maken voor het midden- en kleinbedrijf. Te denken valt aan een maximumtarief voor de aanvraagkosten en jaarlijkse vergoedingen voor het gebruik van het merk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels