nieuws

Containerhaven

bouwbreed

Halverwege 2001 moeten Van Oord ACZ, Ooms Avenhorn Groep, Aannemingsbedrijf De Klerk, Bemo Rail en GTI Zaanstad een containerterminal in de Amsterdamse haven opleveren. Eind deze maand begint het werk van ruim 90 miljoen gulden.

De Ceres Paragon Terminal is de eerste ter wereld waar containerschepen afmeren in een insteekhaven en gelijktijdig over beide zijden worden afgehandeld. De verblijftijd van de schepen vermindert daardoor met maximaal de helft. De terminal krijgt verder 615 meter traditionele diepzeekade voor containerschepen.

Ceres Paragon kan jaarlijks 600.000 containers overslaan. Het terrein meet 50 hectare. Het opdrachtgevende Gemeentelijk Havenbedrijf noemt latere uitbreiding eenvoudig. De aannemerscombinatie kreeg een contract voor alle civiele werken.

Ceres geeft later dit jaar opdracht voor de gebouwen op de terminal.

Reageer op dit artikel