nieuws

Boskalis laat zich niet afschrikken

bouwbreed

papendrecht – HBG-topman Veraart kan zeggen wat hij wil, Boskalis laat zich niet van de wijs brengen. “We hebben een bod liggen en wachten gewoon af wat de aandeelhouders ervan zeggen”, zegt R. Berends, financiele man van de baggeraar.

Boskalis is weinig mededeelzaam over de uitspraken van Veraart gisteren in deze krant. “Ik lees ook wel eens wat”, is wat Berends erover kwijt wil. Wel wil hij benadrukken dat wat de Papendrechters betreft er geen sprake van is, HBG te splitsen in een bouwpoot en een baggerpoot.

“HBG is voor ons een groot bedrijf met twee kernactiviteiten, bouw en bagger. En dat willen we zo houden”, stelt Berends.

Ook ontkent hij dat Boskalis een greep naar de macht doet bij HBG. “Voor ons is het samengaan. Technisch gesproken is het een overname, maar daar gaat het ons niet om. Het gaat ons om het totaal.”

Op de vraag of Boskalis al een scenario heeft voor het geval de overname van HBG niet doorgaat, antwoordt hij ontkennend. “Wij hopen nog steeds dat HBG met ons wil praten”, zegt Berends. “Wij zien een samengaan van de twee bedrijven als de beste kans in het belang van ons beide en de aandeelhouders. Wij zijn duidelijk in wat we willen bereiken. Ik vind het daarom nog te vroeg om te denken aan andere opties. Ik wil daar niet op vooruitlopen.”

Boskalis weet zich in elk geval gesteund door de financiele wereld. Daar is weinig begrip voor de verdedigende houding van de Rijswijkse bouwer. “HBG zal de aandeelhouders heel wat uit te leggen hebben als het bedrijf in zee gaat met de Ackermans en Van Haaren”, is het algemene gevoelen.

Op pagina 2:

HBG houdt meer van zichzelf

dan van de beurs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels