nieuws

‘Boef’ wimpelt vragen over asfaltklus weg

bouwbreed Premium

paramaribo – De Surinaamse minister van Openbare Werken, Rudolf Mangal, is tijdens een uit de hand gelopen ruzie in het parlement uitgemaakt voor een ‘vrijpostige ordinaire boef’. Deze betiteling kwam van het oppositielid Arnold Kruisland, die zich had gestoord aan de laconieke houding van de bewindsman.

Mangal moest tegenover het parlement tekst en uitleg geven over het veelbesproken project om in de hoofdstad Paramaribo bijna tweehonderd kilometer aan wegen te asfalteren. De regering sloot hiertoe voor een kleine honderd miljoen gulden een overeenkomst met het Chinees-Surinaamse bedrijf Dalian, maar de uitvoering heeft ernstige vertraging ondervonden.

De minister, die bekend staat om zijn hakkelende betogen, kon de volksvertegenwoordiging met zijn verhaal niet overtuigen. Toen hij ook nog laconieke handbewegingen richting enkele parlementariers maakte, was het hek van de dam. “Die minister kan dat niet maken. Wie denkt hij dat hij is? Is hij gek geworden?”, wierp Otmar Rodgers van de Nationale Partij Suriname (NPS) hem toe. Zijn partijgenoot Arnold Kruisland gooide er een schepje bovenop door de minister een vrijpostige ordinaire boef te noemen.

Na een schorsing van een uur bood Mangal zijn verontschuldigingen voor zijn gedrag. Over de voortgang van het asfalteringsproject bestaat echter nog steeds veel onduidelijkheid.

Reageer op dit artikel