nieuws

Beruchte Scheveningse stadswijk maakt plaats voor nieuwbouw

bouwbreed

‘De woeste hoogte’, een gedeelte van Scheveningen wordt gesloopt. Er voor in de plaats komt nieuwbouw. Woningcorporatie Vestia, eigenaar van de panden, en de gemeente Den Haag zijn dat overeengekomen. Vanaf mei gaan de bewoners van de ‘Woeste hoogte’ verhuizen.

In totaal worden 59 huizen gesloopt. “Over het algemeen kleine en gehorige woningen”, aldus een toelichting van de gemeente. “Die zijn steeds moeilijker te verhuren. Een aantal woningen is om die reden al langere tijd dichtgetimmerd.”

De ‘Woeste hoogte’ haalde in het verleden meerdere malen de landelijke pers vanwege sociale problemen die culmineerden in onder meer heftige gevechten met de politie tijdens diverse jaarwisselingen. Volgens de gemeente Den Haag ligt de oorzaak van de problemen onder meer in ontevredenheid van de bewoners over de slechte staat van de huizen.

Reageer op dit artikel