nieuws

ZZP’ers op huurbasis aan de slag bij Smeets

bouwbreed

roermond – Op huurbasis werken voor het Limburgse bouwbedrijf Smeets en toch zelfstandig blijven. Dat is de essentie van het convenant dat het bedrijf heeft afgesloten met de Vereniging van zelfstandigen zonder personeel in Bilthoven.

“Wij hebben het convenant zodanig opgesteld dat er geen problemen zijn te verwachten met de Belastingdienst en het Sfb”, licht VZZP-voorzitter G. Wolting toe. Die problemen zouden kunnen opdoemen als beide denken dat er in feite sprake is van een verkapt dienstverband. In dat geval krijgt de werkgever alsnog forse aanslagen van de belasting en een eveneens forse premienota van het Sfb. “We hebben het convenant gemaakt aan de hand van de checklist die het NVOB voor haar ledenheeft gemaakt. Dat betekent dat er geen sprake is van continu werken voor Smeets. Er wordt voor gezorgd dat er telkens meer opdrachtgevers zijn en dat de zzp’er zelf ook risico draagt”, aldus Wolting.

Smeets heeft het convenant gesloten omdat binnen de groep zzp’ers voortreffelijke vaklieden zitten. Door ze op huurbasis ‘in te lijven’ kan het bedrijf meer werk aannemen. Voor dit jaar denkt Smeets een omzet te halen van 120 miljoen. Het bedrijf verwacht geen problemen over de vraag of er al dan niet sprake zou kunnen zijn van een dienstverband.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels