nieuws

Stekelenburg wil tolpoorten Tilburg

bouwbreed

Burgemeester Stekelenburg van Tilburg meldt zich vrijwillig aan om tolpoorten rond zijn gemeente te plaatsen. Hij schrijft dit in het opinieblad van de Stichting Natuur en Milieu.

“Het is dat het me niet is gevraagd, maar ik zou rekeningrijden in Tilburg wel willen.” De files rond Tilburg zijn volgens hem nog niet te vergelijken met die in de Randstad. Maar de opbrengst van de tolpoorten zou Stekelenburg graag gebruiken om versneld andere verkeersknelpunten op te lossen. “Ik zou aan de tegenstanders goed kunnen uitleggen dat ze dan sparen voor betere bereikbaarheid over de weg en via het openbaar vervoer.” VVD-wethouder Van Diessen (economie, binnenstad) is faliekant tegen het idee van Stekelenburg: “Rekeningrijden is een verkapte belastingverhoging voor automobilisten en die betalen al genoeg”. De wethouder is niet van plan Stekelenburg aan te spreken over het onderwerp. “Ik neem aan dat hij op persoonlijke titel spreekt, want in het college is dit niet behandeld.” Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zegt dat tol bij Tilburg niet aan de orde is. Rekeningrijden wordt geleidelijk ingevoerd, te beginnen in de Randstad. “Pas als dat oplevert wat we ervan verwachten, gaan we het systeem uitbreiden”, zegt een woordvoerster.

Reageer op dit artikel