nieuws

Starre dumpers van Komatsu

bouwbreed

Importeur van Komatsu Brinkmann en Niemeijer (B&N) in Rotterdam heeft de eerste twee starre dumpers van het type HD405 in Nederland geleverd. De levering is gedaan via de Zeeuwse dealer Arensman Machinepark in Goes/Biervliet aan de firma Kole Transport in Kapelle.

De machines hebben een laadvermogen van 40 ton en een eigen gewicht van 33 ton. De motor, een diesel van Komatsu, levert 508 pk. De rijsnelheid is maximaal 70 kilometer per uur. Hoewel de dumpers worden ingezet onder zeer zware omstandigheden, zijn alleen aan de banden aanpassingen gedaan. Voor het overige voldoen de HD405’s aan de zware eisen. De machines worden gebruikt voor het transport van ovenslakken op het terrein van Hoechst in Vlissingen. De starre dumpers van Komatsu worden voor zwaar werk ingezet.

Reageer op dit artikel