nieuws

Snoepfabrikant verkoopt zonnepanelen

bouwbreed

breda – De Brabantse snoepfabrikant Van Melle wil landelijk met andere bedrijven duurzame energie inkopen. De ondernemer zet daarvoor met het Brabantse Projectbureau Energie 2050 en het Utrechtse bureau Ecofys een centrale organisatie op.

Van Melle is tevens de actie ‘zonne-energie prive’ begonnen. Werknemers kunnen er via het bedrijf tegen gunstige voorwaarden zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen.

Over ruim een maand moet blijken hoe het plan van Van Melle juridisch en financieel in praktijk kan worden gebracht. De snoepfabrikant blijft voorlopig eigenaar van de zonne-installaties. Het bedrijf kan dan gebruik maken van diverse regelingen. Naar verwachting verschuift het eigendom van de installaties mettertijd naar de gebruikers. Door gemeenschappelijke- en bedrijfssubsidies kan hun voordeel oplopen tot 40 procent. Van Melle denkt door afspraken met leveranciers en installateurs op een alleszins redelijke prijs uit te komen.

Reageer op dit artikel