nieuws

Jorritsma negeert eis oud-directeur GOM

bouwbreed Premium

Minister Jorritsma is niet bereid tot overleg met oud-directeur Vrijhoef van de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij, zoals die in een brief aan de bewindsvrouw had verlangt.

Jorritsma besloot onlangs met het Openbaar Ministerie in Arnhem te overleggen of strafrechtelijk onderzoek naar de handelwijze van de ex-directeur mogelijk is, nadat bekend was geworden dat de GOM over 1998 een verlies had geleden van 29,5 miljoen gulden.

Vrijhoef stelt dat de minister hem publiekelijk heeft gecriminaliseerd en dat zij hem maatschappelijk ruïneert. Hij eiste vorige week overleg over de door hem geleden schade. De bewindsvrouw heeft hem gisteren laten weten dat ze niet aan die sommatie zal voldoen. Jorritsma zegt dat een brief die zij op 3 februari naar de Tweede Kamer stuurde over de GOM, met opzet zorgvuldig geredigeerd is.

Reageer op dit artikel