nieuws

Groeiende onrust personeel Hoogovens

bouwbreed

FNV Bondgenoten heeft gisteren bij de poorten van Hoogovens pamfletten uitgedeeld over de volgens de bond slechte gang van zaken bij Corus, de combinatie met British Steel. De Britten draaien niet goed.

De bond vreest voor het verlies van drieduizend banen bij de Hollandse poot. “Het gaat slecht met de onderneming. Er zijn verliezen bij British Steel, vooral door het dure pond. Dat maakt de producten moeilijker verkoopbaar”, weet Bondgenoten-bestuurder Duynhoven. “De Britten trekken het concern in de verliezen”, stelt hij. Nederland draait goed, zowel het staal als het aluminium en hetzelfde geldt voor Duitsland. Duynhoven heeft geen idee hoeveel van de bij elkaar 66.000 banen precies op de tocht staan bij Corus. Bij British Steel werd twee jaar geleden aangekondigd dat er acht tot tienduizend mensen uit moesten. “Maar dat is niet gebeurd. Hoeveel er precies zullen verdwijnen, is niet helder gemaakt.” Tevens is gezegd dat er functies na de fusie dubbel zijn bezet. “Er zou sprake zijn van een banenverlies tot drieduizend mensen bij Hoogovens.” Duynhoven berekent een vermindering van het aantal staffuncties met ongeveer vierhonderd en nog eens zeventig uit het voormalig hoofdkantoor van Hoogovens. Wat de bond ook steekt is dat de communicatie met het management slecht werkt.

Reageer op dit artikel