nieuws

Geen tijd om even naar Feyenoord te kijken

bouwbreed

Een snelle blik werpen op het trainingsveld van Feyenoord zit er voor projectleider Te Hoonte van CD20 Bouwsystemen niet in. Naast de Kuip moet een kantoor komen en daarvoor heeft hij precies één dag.

“Ach, zo best spelen ze ook niet”, stelt Te Hoonte nuchter vast.

Laat Beenhakker het maar niet horen. Op steenworp afstand is hij juist bezig zijn mannen te onderwerpen aan een pittige training. Nodig om het verlies tegen AZ te verwerken. Het facilitair gebouw verrijst vlak naast de Kuip. Een eis van de UEFA die tijdens de Europese Kampioenschappen een apart gebouw voor onder andere de politiediensten en kaartverkoop wilde hebben. Op 2 juli wordt in Rotterdam de finale gespeeld. Het kantoor van 700 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over twee verdiepingen, wordt gebouwd door HBG. Globale aanneemsom bedraagt twee miljoen gulden. “Zoiets komt altijd op het laatste moment”, merkt Te Hoonte fijntjes op. Op 1 mei moet het kantoor klaar zijn. Op die datum immers komt de UEFA hoogst persoonlijk controleren of de Kuip zijn zaakjes op orde heeft. Snelheid is dus geboden voor hoofdaannemer HBG, zeg maar de huisaannemer van de Kuip. En snelheid kan het prefab betonsysteem niet worden ontzegd. “We hebben hiervoor één dag gekregen.”

Lego

Zijn blik gaat richting de kraan waar net een nieuwe vloerplaat is ingehangen. Het loopt tegen elf uur en de eerste verdiepingvloer is bijna klaar. “Het is net lego. De basis moet goed zijn. Daar gaat even wat tijd inzitten. Staan de kolommen, dan kan het skelet snel worden opgebouwd.” Lichte gevelelementen geven het kantoor straks een modern uiterlijk. Te Hoonte kijkt op zijn horloge. “Om half vier zijn we klaar.” Aan de andere zijde van het stadion vindt ook Leo Beenhakker het welletjes; hij laat zijn keurkorps inrukken.

Reageer op dit artikel