nieuws

Corporatie koopt plan van ontwikkelaar

bouwbreed

Woningcorporatie Wonen Zuid in Roermond gaat de sloop, renovatie en nieuwbouw van de wijk ’t Veld in Roermond doortastend aanpakken. Zij heeft het plan en de eigendommen van projectontwikkelaar Van der Looy Projectmanagement voor twaalf miljoen gulden overgenomen.

Hierin zijn enkele tonnen architectenkosten verdisconteerd. Van der Looy kreeg het project, dat de sloop en de bouw van tientallen woningen beoogt, niet van de grond. Het plan was te massaal van opzet. De commissie Ruimtelijke Kwaliteitszorg keurde het ontwerp verschillende keren af. Ook bij de gemeente en Wonen Zuid – de corporatie begeleidt de rest van de opknapbeurt al – viel het niet in goede aarde. Wonen Zuid heeft een geheel nieuw plan in concept gereed, dat nog aan de buurt moet worden gepresenteerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels