nieuws

CNV’ers teleurgesteld over voortgang cao stukadoors

bouwbreed Premium

De leden van de Hout- en Bouwbond CNV in de stukadoorsbranche zijn teleurgesteld over het verloop van de cao-onderhandelingen.

Als overeenstemming over de prijscompensatie uitblijft, kan dat volgens sectorbestuurder Raadgever een breekpunt zijn. “De werkgevers willen van de prijscompensatie af. Onze leden zijn daarover zeer ontstemd.” Raadgever zegt dat in de jongste onderhandelingen werkgevers en werknemers elkaar wel dichter zijn genaderd, maar zijn voorbehoud luidt: “Onze achterban is niet tevreden.”

Bonden en de Federatie van Ondernemersorganisaties in de Afbouw bereikten vorige week een akkoord over een regeling voor kinderopvang en de herintegratie van wao’ers. Maar verschillen van mening bleven bestaan over de gewenste loonsverhoging, de systematiek van prijscompensatie, de vierdaagse voor 55-plussers en het recht op deeltijdarbeid. Voor de stukadoors aangesloten bij de CNV-bond is de kwestie van de prijscompensatie het belangrijkste punt. De werkgevers willen die onderdeel laten uitmaken van het loon.

Onderhandelaar Van der Kant van de werkgevers, , zei vorige week dat hij een eind was opgeschoven in de richting van de verlangens van de werkgevers. Het laatste woord is wat hem betreft aan de achterbannen van de vakbonden.

Reageer op dit artikel