nieuws

Centrum Drachten verkeerslicht vrij

bouwbreed Premium

drachten – De bereikbaarheid van het centrum van Drachten wordt sterk verbeterd met de aanleg van mini-rotondes en het verdwijnen van een flink aantal verkeerslichten. Onder andere de drukke kruising bij cultureel centrum De Lawei gaat op de schop. Daar komt een rotonde als onderdeel van de grote open ruimte.

Volgens een woordvoerster van de gemeente zal deze rotonde flauw zichtbaar zijn, ofwel opgenomen worden in de ruimte bij De Lawei, met een minimaal niveauverschil met het omliggende gebied. Drie ontwerpers zijn bezig met de invulling van het plein dat voor de zomer van 2001 klaar moet zijn.

Ook de kruising bij het busstation en de enkele honderden meters verder liggende kruising krijgen een mini-rotonde. Die werkzaamheden beginnen binnenkort. De kosten voor de renovatie van de binnenstad belopen 3,8 miljoen gulden.

Het bedrijventerrein De Haven wordt heringericht. De doorgaande wegen worden geasfalteerd.

Reageer op dit artikel