nieuws

Bouwkraan stort in diepe bouwput

bouwbreed

De vijf werknemers beneden schrokken zich dood, maandagochtend om half acht. Met daverend geraas stortte deze bouwkraan in de zeven meter diepe put van de nieuwe spoorbrug bij Grouw.

Persoonlijke ongelukken bleven beperkt tot een gebroken been, want de kraan ketste af op twee grote horizontale steunbalken, halverwege de bouwput. “Dat is ons geluk geweest”, weet directeur H. Nieuwenhuizen van Middelkoop beton- en waterbouw. “Anders waren de gevolgen waarschijnlijk veel ernstiger geweest.”

De machinist is door de vrijwillige brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij hing ongeveer drie kwartier met zijn hoofd naar beneden in de cabine en is met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets te zeggen, aldus de directeur, behalve dat de kraan gekanteld is. Mogelijke oorzaken zijn dat de kraan van zijn stempels is geschoven, of dat een van de stempels is afgebroken. Middelkoop is hoofdaannemer bij de bouw van het nieuwe spoorwegviaduct.

Reageer op dit artikel