nieuws

Bouwbond bereid tot aparte afspraken metselblokken

bouwbreed Premium

“Ik zou er geen enkel probleem mee hebben met de metselaarswerkgevers aparte afspraken te maken over de toepassing van metselblokken van zes kilo. Sterker nog, ik zou het toejuichen. Het kan een kapstok zijn om verdere afspraken te maken over specifieke problemen binnen de metselbranche.”

Dit zegt bondsbestuurder D. van Haaster van de Bouw- en Houtbond FNV in een interview met Cobouw over de modernisering van de bouw-cao. Hij denkt daarbij aan eenzelfde soort afspraken als met de steigerbouwers zijn gemaakt. Als eis stelt hij wel dat er aan dergelijke afspraken behoefte moet zijn bij zijn eigen achterban. “Als daaraan behoefte is, sta ik ervoor open . In de achterban begint die behoefte zich af te tekenen.”

Voor Van Haaster is het een van de vormen om de cao’s moderner te maken. Hij wil echter niet spreken van een raam-cao waaraan dan branche-cao’s hangen. “Uitgangspunt is en blijft de bouw-cao. Dat gaan we niet veranderen. Maar juist in branches waar specifieke problemen spelen, zoals bij de steigerbouwers, kun je aanvullend nadere afspraken maken.”

Op pagina 5: Werk in bouw kan nog leuker zijn.

Reageer op dit artikel