nieuws

Bij Hoogovens geen gedwongen ontslagen

bouwbreed Premium

velsen-noord – Corus schrapt de komende drie jaar twee- tot drieduizend banen, vooral in het Verenigd Koninkrijk. In Velsen-Noord zullen geen gedwongen ontslagen vallen, is de vakbonden maandag meegedeeld.

Vorig jaar ontstond onrust onder het personeel toen de nieuwe staalreus ingrijpende reorganisaties aankondigde. De bonden vreesden verlies van veel arbeidsplaatsen. Er vielen getallen van duizenden tegelijk.

Vrijdag kwam de top van Corus uit Londen over om met de bonden te praten. Maandag werd het overleg hervat. Corus houdt zich nu aan het werkgelegenheidsplan dat vorig jaar in de cao van de Hoogovens-tak is afgesproken. Dat plan loopt tot 1 april 2004.

Corus kondigde aan ook het aantal interne toeleveranciers drastisch te zullen beperken. Op die manier hoopt het concern 100 miljoen gulden te besparen. Ook hier is toegezegd dat er geen mensen gedwongen moeten vertrekken.

Reageer op dit artikel