nieuws

Beloning voor goede huurder

bouwbreed

enschede – De woningstichting De Woonplaats gaat huurders belonen die op tijd de huur betalen en netjes met hun woning omgaan. De ‘voorbeeldhuurders’ komen via een bonuskaart in aanmerking voor verschillende extraatjes. De woningcorporatie is in Enschede in gesprek met een aantal bedrijven om kinderen van goede huurders een baangarantie te geven. Ook zijn er plannen om via een studiebijdrage de ouders te belonen.

De Woonplaats heeft woningen in Enschede, Winterswijk, Groenlo en Aalten. Het project richt zich in eerste instantie op Enschede en gaat over enkele maanden van start in de wijk Pathmos met ruim 1200 huurwoningen. “Het verval en ‘losersimago’ zijn hier groter en meer zichtbaar dan in plattelandsgemeenten”, zegt directeur F. Catau. Volgens hem komen er ook in deze gemeenten acties die voor een “positieve prikkel” moeten zorgen.

“We kunnen niet alle maatschappelijke problemen oplossen. We hopen wel dat huurders die op het randje zitten, geprikkeld worden om toch op tijd hun huur te betalen en netjes met de woning om te gaan”, aldus Catau.

De Woonplaats heeft het beloningssysteem afgekeken van een woningcorporatie in het Engelse Manchester.

Reageer op dit artikel