nieuws

Aannemers winnen geding ‘elfjespaleizen’

bouwbreed

Vijf groenaannemers zijn niet verplicht om in totaal honderden speeltoestellen ter waarde van enkele tonnen terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, de fabrikant/leverancier Kompan BV uit Zaltbommel. Dat heeft de Haagse kortgedingrechter besloten naar aanleiding van het door Kompan aangespannen geding dat eind vorige maand diende. Kompan had haar eigen speeltoestellen toen met onmiddellijke ingang opgeëist, maar heeft nu bakzeil gehaald.

De woedende aannemers hebben de grote toestellen en glijbanen met namen als Elfjespaleis en Aladins Grotten ‘gegijzeld’, omdat de Zaltbommelse vestiging van de Deense fabrikant medio vorig jaar plots halverwege een zogenoemde raamovereenkomst van vijf jaar met hen brak. De aannemers zouden de toestellen assembleren, vervoeren en plaatsen voor Kompan, zo luidde die overeenkomst. Daartoe deden de aannemers grote investeringen die ze normaal gesproken niet zouden hebben gedaan. Bijvoorbeeld ten behoeve van grote loodsen die benodigd zijn voor de assemblage en opslag op hun terrein van een aantal toestellen en ten behoeve van vrachtwagens voor het vervoer.

Reageer op dit artikel