nieuws

‘Werk Margrietkanaal alleen als prijs oké is’

bouwbreed Premium

De verbreding van het Prinses Margrietkanaal tussen Lemmer en Grouw is met minimaal een jaar uitgesteld. De provincie Friesland vindt de zes aannemers die hebben ingeschreven te duur.

De provincie heeft 5,5 miljoen gulden begroot voor het project, terwijl de laagste inschrijver daar 1,5 miljoen boven zit. De verbreding van het kanaal is nodig om het bevaarbaar te maken voor schepen met een lading tot 3000 ton en om de beroepsvaart te ontzien vanwege de toenemende recreatievaart. De provincie wilde de verbreding uitvoeren met subsidie uit het Europese 5B-programma. In oktober werd het project daarvoor aangemeld. Eis was dat de klus voor 1 januari moest zijn aanbesteed. De zes inschrijvers probeerden volgens de provincie van dit gegeven te profiteren door hoog in te schrijven.

Reageer op dit artikel