nieuws

Volvo presenteert NH-serie trucks nu ook in Europa

bouwbreed

Met de introductie van de NH-serie meent Volvo dat zijn programma in het zware segment is afgerond. De NH-serie is eerst in Brazilië geïntroduceerd en onlangs is besloten de truck ook in Europa aan te bieden. De techniek van de NH is vrijwel gelijk aan die van de FH- serie.

In principe is de NH leverbaar met drie cabinetypen, met een breedte van 2,50 meter: een dag-, een slaap- of een Globetrottercabine. De vloer van elk van die cabines is vlak en het interieur is ergonomisch ontworpen. Uiteraard is het dashboard overzichtelijk, zijn alle schakelaars goed bereikbaar en is de stuurkolom verstelbaar. Volvo heeft een lange geschiedenis met ‘torpedotrucks’ (met vooruitstekende neus): in 1965 werd de N86 geïntroduceerd, die technisch gelijk was aan de F86. Het laatste voorbeeld was de N12, die gelijk was aan de F12. De nu geïntroduceerde NH12 is de opvolger van de NL-serie voor de Braziliaanse markt. Uiterlijk lijkt de NH12 sprekend op de Volvo VN voor de Noord- Amerikaanse markt en de Australische versie van de NH. Technisch lijkt de auto het meest op de Europese FH12 met zijn D12C direct geïnjecteerde turbodieselmotor met intercooler. De NH is leverbaar in 380 of 420 pk. Ondanks dat de NH12 is gebaseerd op het wereldwijd gebruikte productieplatform, heeft deze een zwaar testprogramma ondergaan. Zo is de NH ingezet voor het transport van ertsen en het langeafstandtransport. In totaal werd twee miljoen kilometer afgelegd. NH-truck van Volvo, met de typerende spitse neus, aan het werk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels