nieuws

Strijd om bijdrage voor rioolaansluiting

bouwbreed Premium

gulpen – Veertig gezinnen uit het gehucht Elkenrade in de fusiegemeente Gulpen/Wittem, wensen een ‘fatsoenlijke riolering’ en geen riooltanks. De gemeente wil tientallen tanks plaatsen voor het opvangen van afvalwater. De gezinnen lozen nu op open water- en/of beerputten. Door het plaatsen van riooltanks wil Gulpen de al jaren durende milieuvervuiling een halt toeroepen. Aanleg van de riolering kost 4,4 miljoen gulden.

De uitvoering is gestrand op de bijdrage van 7000 gulden per gezin. De buurtraad, die de belangen van de inwoners behartigt, noemt de eigen bijdrage ‘veel te hoog’ en wil dat de kosten worden omgeslagen over alle 15.000 inwoners.

B en W van Gulpen vreest echter precedentwerking. In andere gehuchten van de gemeente hebben de bewoners ook een eigen bijdrage betaald. Wel is Gulpen bereid 1,4 miljoen bij te dragen in de kosten.

Reageer op dit artikel