nieuws

Sneller richten, schieten en meten

bouwbreed Premium

Disto Classic is de nieuwe generatie ‘handheld’ laser-afstandmeters van Leica Geosystems. De apparaten zijn volgens Leica kleiner, lichter, sneller en goedkoper dan de voorgangers, Disto Basic geheten.

De Disto Classic is uitgevoerd in een robuuste, waterdichte behuizing met een groot verlicht display. Het apparaat is in de hand te houden en door één persoon te bedienen. Afstanden van dertig centimeter tot minimaal honderd meter meet de Disto Classic, zowel binnen als buiten, met een nauwkeurigheid van drie millimeter. Naast afstanden kan de Classic ook oppervlakten, volumes en hoogten uitrekenen, opeenvolgende metingen optellen en aftrekken en automatisch de laatste twintig metingen opslaan. Door toepassing van nieuwe productie- en ontwerpmethoden is de Disto Classic met 1095 gulden ruim 350 gulden goedkoper dan de Disto Basic. Leica wil de Classic zo voor meer klanten bereikbaar maken.

Leica Geosystems BV, Rijswijk, telefoon (070) 3078900

Reageer op dit artikel