nieuws

Prefab betonnen huis in vijf dagen gereed

bouwbreed

Betonproductenfabrikant Veit Dennert uit Schlüsselfeld in Duitsland wil er de wereld mee veroveren: het Icon-huis. Binnen vijf dagen is het gereed, stelt de producent.

Als voorbeeld geeft het bedrijf een vrijstaande eengezinswoning met een vloeroppervlak van 104 vierkante meter. De prijs is laag, in het zuidoosten van Duitsland niet meer dan 158.000 DM. De ontwikkeling is zo nieuw, dat het Icon-huis nog niet op de website van Veit Dennert is te vinden. Het bedrijf zegt nu al twee woningen per week te kunnen prefabriceren. Ze bestaan uit modules, die gemakkelijk over de weg kunnen worden vervoerd en waaruit de opdrachtgever zelf een indeling kan samenstellen. Het Icon-systeem wordt in licentie gegeven aan prefab betonfabrikanten over de gehele wereld.

Reageer op dit artikel