nieuws

Mysterieuze stroomuitval stelt Nuon voor raadsel

bouwbreed

drachtstercompagnie – Al drie maanden lang wordt een gezin uit het Friese plaatsje Drachtstercompagnie geteisterd door plotselinge stroomuitval. Energiemaatschappij Nuon, die de stroom levert, staat voor een raadsel.

Alle leidingen in de woning zijn minitieus nagelopen, maar een duidelijke verklaring valt er niet te geven. In de rest van de wijk doen zich namelijk geen problemen voor. Voorlopig is het gezin dan ook aangewezen op de petroleumlamp en de gaskachel.

“Een buitengewoon vervelende situatie”, reageert H. Kemper van Nuon op het voorval. “Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Om de paar dagen zijn er problemen met de stroom en we weten niet hoe dat komt. We hebben kunnen achterhalen dat er sprake is van overspanning op het net en dat daardoor kortsluiting ontstaat in de betreffende woning.” Naar verluidt hebben de bewoners daardoor al een brandje in de meterkast gehad.

De oorzaak van de overspanning is nog een raadsel voor Nuon. Het vermoeden bestaat dat een zendmast van telefoonmaatschappij Dutchtone de boosdoener is. “Maar dat is een vermoeden”, benadrukt Kemper.

Nuon heeft inmiddels een beroep gedaan op de experts van keuringsinstituut Kema in Arnhem. Die hebben inmiddels poolshoogte genomen. Kemper verwacht dat de problemen eind deze week zijn opgelost.

De bewoners geven ondertussen alle medewerking, vindt Kemper. “Ze zien het probleem het liefst zo snel mogelijk opgelost, maar ze zijn niet geirriteerd.”

Reageer op dit artikel