nieuws

Limburg neemt snel besluit over maatregelen puinbreker

bouwbreed Premium

De provincie Limburg heeft tijdens een rechtszaak toegezegd over vier weken een besluit te nemen over het al dan niet optreden tegen puinbrekerij Hodzelmans in Kerkrade. Na de toezegging trokken de bezwaarmakers tegen de gedoogvergunning van het puinbreekbedrijf hun schorsingsverzoek bij de Raad van State in.

Het verzoek om de vorig jaar door Limburg verleende gedoogvergunning te schorsen had toch al weinig zin, omdat de Raad van State vorige maand de nieuwe milieuvergunning al had geschorst. Met die schorsing is automatisch de gedoogvergunning ook vervallen. Toch eisten concurrent Recycling Maatschappij Limburg en twee omwonenden, die overlast ondervinden, gisteren toch nog schorsing van de gedoogvergunning, omdat daarmee de provincie gedwongen zou kunnen worden het zonder vergunning werkende bedrijf stil te leggen. Maar staatsraad J. Hulshof zag te veel juridische haken en ogen aan een dergelijke voorlopige voorziening. Bovendien zegde de provinciewoordvoerder toe dat Gedeputeerde Staten over vier weken een besluit nemen over twee nieuwe verzoeken om Hodzelmans stil te leggen. Volgens Recycling Maatschappij Limburg is er in de provincie al voldoende puinbreekcapaciteit. Hodzelmans had toestemming gekregen om honderdduizend ton puin per jaar te breken.

Voldoende puin

De advocaat van Hodzelmans wees er gisteren op dat er voldoende aanbod van puin is en dat concurrentie de markt alleen maar goed doet. Overigens kan Hodzelmans voorlopig geen vergunning krijgen, omdat eerst de bodemzaak van de in december geschorste milieuvergunning nog moet dienen.

Reageer op dit artikel