nieuws

Leidingtunnels onder winkelcentrum

bouwbreed

MAASTRICHT – Maastricht wil manshoge leidingtunnels aanleggen onder de te renoveren winkelstraten Grote en Kleine Staat en de Brugstraat. In de tunnels worden de energievoorzieningen en riolering opgeborgen. De straten maken deel uit van het project herinrichting binnenstad. De ondergrondse werktunnels moeten voorkomen dat de straten ontruimd en opgebroken moeten worden als er storingen zijn. De tunnels, in de vorm van betonnen bakken, zijn op meerdere plaatsen toegankelijk voor de storings- en onderhoudsdiensten.

Een onderzoek door de gemeente en medewerkers van de TH Delft heeft uitgewezen dat de uitvoering technisch mogelijk is. De straten zijn breed genoeg. Woordvoerder Prick zegt dat de ondergrondse voorziening voor B en W een hoge prioriteit heeft, “omdat het er anders de komende kwart eeuw niet meer van komt”.

Reageer op dit artikel