nieuws

‘Intelligente’ fietspaden succes

bouwbreed

Fietsers en voetgangers zijn tevreden over de ‘intelligente’ fietspaden in het recreatiegebied Kerkpolder in Delft. Dat wijst een onderzoek van de gemeente uit.

Een speciaal ontwikkeld systeem registreert een fietser of wandelaar die de paden benadert. Om dieren niet af te schrikken wordt het lichtniveau vervolgens langzaam opgevoerd. Als de bezoeker de Kerkpolder uiteindelijk binnengaat zijn de lampen al aan, na het verlaten gaan ze ook weer uit. Dat bespaart energie, geeft nachtdieren weer rust en voorkomt lichtvervuiling. De ANWB en andere gemeenten hebben belangstelling getoond voor het systeem. Het ministerie van Economische Zaken heeft het project gedeeltelijk gefinancierd. De totale kosten bedragen ongeveer 150.000 gulden.

Reageer op dit artikel