nieuws

ING zet Apeldoorn de voet dwars

bouwbreed Premium

Blijft ING Vastgoed weigeren een woning boven een te bouwen winkel aan de Apeldoornse Hoofdstraat te realiseren, dan valt welbeschouwd de bodem uit het gemeentelijk beleid dat het wonen in de binnenstad bevordert. Wonen boven winkels vergroot de veiligheid in het centrum; een aspect dat een bank zou moeten aanspreken, stelt een woordvoerder van Apeldoorn.

ING Vastgoed zegt evenwel op de ingeslagen weg voort te gaan. De ontwikkelaar zegt dat het bestemmingsplan nergens toe verplicht. De verdieping krijgt alleen ruimte voor personeel en opslag. Nogal wat winkels in de Apeldoornse Hoofdstraat beschikken over woningen. De gemeente wil het beleid evenwel niet afdwingen. Het bestuur hoopt wel dat ontwikkelaars vrijwillig woonruimte scheppen boven hun winkels. De gemeente bevordert het wonen in het centrum met corporatie Ons Huis. Eerder verbeterde de plaatselijke overheid de openbare veiligheid in het uitgaanscentrum tegenover de Hoofdstraat. Apeldoorn noemt de belangstelling voor deze categorie woningen aanmerkelijk. Veelal gaat het om huurwoningen waarin vooral tweeverdieners zonder kinderen wonen.

Reageer op dit artikel