nieuws

Hergebruik oude bruggen lukt niet

bouwbreed

Twee oude spoorbruggen die momenteel over het Wilhelminakanaal in Best liggen, worden waarschijnlijk gesloopt in plaats van verkocht en hergebruikt. Het transport van de bruggen blijkt onmogelijk.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat de twee bruggen verwijderd en verkocht zouden worden. Voor de spoorverdubbeling tussen Boxtel en Eindhoven is een nieuwe brug over het Wilhelminakanaal nodig. De functie van de twee oude bruggen komt hierdoor te vervallen. Bouwbedrijf TBI Beton en Waterbouw Haverkort uit Apeldoorn zetten de bruggen vorig jaar in de verkoop. De vijftien potentiële kopers hebben onlangs al vrijwel zeker nul op het rekest gekregen, nadat bleek dat het transport van de bruggen vrijwel ondoenlijk is. Niet alleen de immense prijs maar ook de vraag of het eigenlijk wel mogelijk is om de bruggen überhaupt te transporteren, maakt het nu waarschijnlijker dat de twee bruggen gesloopt worden. Volgende maand wordt het uiteindelijke lot van de bruggen beslecht.

Reageer op dit artikel