nieuws

Grond Cranendonck wordt weer schoon

bouwbreed

De zwaar vervuilde gronden aan de Havenweg in de gemeente Cranendonck worden schoongemaakt. Daarover hebben de provincie Noord- Brabant, de gemeente en de bedrijven Budelco en Allied Signal Fluorchemicals Europe afspraken gemaakt.

In de grond zitten zo’n 150.000 kubieke meter zinkassen. Het grondwater van de Havenweg stroomt door de zinkassen. Door de uitloging vormen zij een bron voor verspreiding van zware metalen. In de overeenkomst is afgesproken dat Budelco de zinkassen die bij de sanering vrijkomen tijdelijk opslaat en ter zijner tijd verwerkt op het laatst gebruikte jarosietbekken van het bedrijf. De provincie zal de sanering van de Havenweg uitvoeren en Allied Signal zal op eigen kosten zijn spoorlijn tijdens de sanering verwijderen en later opnieuw terugplaatsen.

Reageer op dit artikel