nieuws

Eiland tegenover Vrijheidsbeeld goedkoop

bouwbreed

De regering Clinton is bereid het te verkopen voor zegge en schrijve één dollar, nu de kustwacht is vertrokken. Het gaat om Governors Island bij New York.

Het eilandje tegenover het Vrijheidsbeeld is 68 hectare klein. Toen de Nederlanders er arriveerden, stond het nog vol notenbomen. De Britten bouwden er de eerste stenen ambtswoning voor hun gouverneur, vandaar ‘Governors Island’. Later kwam daar een fort bij. Toen forten uit de mode raakten, nestelde de Amerikaanse kustwacht zich er. Nu die weg is, maken New Yorks burgemeester Rudolph Giuliani en gouverneur George Pataki van de staat New York plannen om iets speciaals van het eiland te maken. Het duo wil er een conferentie- annex cultuurcentrum met winkels en luxe woningen. Welke Amerikaan er wil wonen, is nog niet zo duidelijk, want je kunt er niet per auto komen.

Reageer op dit artikel