nieuws

Consortium bouwt Engels pretpark

bouwbreed

De Britse bouwbedrijven McAlpine en Amey Construction maken deel uit van een consortium dat een nieuw pretpark gaat bouwen in Derbyshire, midden-Engeland. Een terrein van bijna 15 hectare is hiervoor aangekocht tussen Chesterfield en Sheffield.

Een voormalige dagmijn moet huis gaan bieden aan een filmstudio, een NASA-ruimteschool voor kinderen en andere attracties. Het park komt in de plaats van het ambitieuze en omstreden Koning Arthur Pretpark dat dezelfde investeerders hadden willen bouwen nabij Newport in Zuid- Wales. Plannen voor dit themapark behelsden behalve een filmstudio en ridderpretpark ook vijf hotels en driehonderd vakantiebungalows. Met dit project was ruim 2,5 miljard gulden gemoeid. Bezwaren van omwonenden en milieugroepen hebben een streep gehaald door Koning Arthur Land. De grootste bezwaren waren dat hiervoor een natuurgebied van vierhonderd hectare zou moeten worden aangetast en ook dat de regio rond Newport problemen zou kunnen verwachten met de aanzienlijke toename van het autoverkeer door de duizenden bezoekers.

Reageer op dit artikel