nieuws

Bouw ambassade in Berlijn snel van start

bouwbreed

berlijn – Bijna een jaar later dan gepland begint binnenkort de bouw van de Nederlandse ambassade in Berlijn. Kondor Wessels Berlin, de Duitse dochter van Volker Wessels Stevin, start nog deze winter met de graafwerkzaamheden.

“We lopen nogal achter”, erkent woordvoerder Vosskuhler van de ambassade. De start van de bouw liep aanzienlijke vertraging op, omdat bij de voorbereidingen werd ontdekt dat de ambassade pal langs een ondergrondse metrolijn komt. Daardoor is een andere fundering nodig. In totaal is voor de bouw 45 miljoen gulden uitgetrokken.

De ambassade, die tijdelijk in een torenflat is ondergebracht, hoopt eind 2001 de nieuwbouw in het oosten van Berlijn te kunnen betrekken. Het ontwerp van het aan de rivier Spree gelegen pand is van Rem Koolhaas.

Reageer op dit artikel