nieuws

Bouw woningen op erven makkelijker

bouwbreed

den bosch – Gedeputeerde P. van Geel van Ruimtelijke Ordening heeft de Brabantse boeren beloofd de bouw van een tweede huis op boerenerven te vergemakkelijken. Nu moeten boeren nog minimaal 2500 vierkante meter aan gebouwen op hun erf slopen alvorens ze toestemming krijgen een tweede woning te bouwen.

Deze regeling is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om de sloop van verouderde stallen te stimuleren. De regeling werkt echter niet. Vaak halen boeren het sloopvolume niet. Om het buitengebied versneld te ‘ontstenen’ wordt de grens verlaagd naar 1500 vierkante meter. De gedeputeerde hoopt op minimaal 150.000 vierkante meter gesloopte stallen en gebouwen per jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels