nieuws

Drenthe richt vizier op duurzaamheid

bouwbreed

assen – De provincie Drenthe neemt deel aan een internationaal duurzaamheidsproject SUSPLAN (sustainable planning). Doel is om de wetgeving, regels en instrumenten (bestemmings- en omgevingsplan) voor ruimtelijke ordening te bekijken op mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling.

Het initiatief komt uit Groot-Brittannie. De universiteit van Newcastle schreef een voorstel en zocht partners in Denemarken en Nederland. Drenthe gaat, samen met de Rijksuniversiteit Groningen,op dit verzoek in. Het idee om het regiogebied Assen-Groningen als casestudie te gebruiken wordt nog nader uitgewerkt.

Drenthe besteedt 114.000 gulden aan de uitvoering. De totaalkosten zijn geraamd op ruim anderhalf miljoen gulden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels