nieuws

Bouwberichten met journalistieke invalshoek

bouwbreed

den haag – Vanaf vandaag heeft Cobouw een nieuwe rubriek: Bouwlocatie. Op de eerste pagina met Bouwberichten (pagina 4) worden, voorlopig twee keer per week en wellicht vanaf oktober dagelijks, de belangrijkste bouwberichten van een bepaalde gemeente met een journalistieke invalshoek in ogenschouw genomen.

Projectnamen, aantallen te bouwen huizen, namen van architectenbureaus, technisch adviseurs en aannemers. Dat soort informatie plaatst Cobouw dagelijks in de Bouwberichten.

Achter dergelijke berichten gaat echter een wereld van informatie schuil, die de kolommen van deze krant tot nog toe niet altijd haalt. Vanaf vandaag komt daarin verandering.

Een aantal bouwberichten wordt bezien vanuit een journalistieke invalshoek, zodat de kille feiten meer gaan leven. Zwolle bijt vandaag het spits af, vrijdag is de beurt aan Tilburg.

Daarnaast zal ook in de ‘gewone’ redactionele kolommen meer aandacht worden besteed aan bijzondere Bouwberichten. Zo kan de verbouwing van een oude fabriekshal tot museum aanleiding zijn voor een achtergrondartikel, terwijl de bouw van een nieuwe woonwijk de bron kan zijn voor een interview met een wethouder en een architect. Er zijn kortom mogelijkheden te over.

Meer redactionele aandacht voor de Bouwberichten betekent natuurlijk niet dat de traditionele Bouwberichten verdwijnen. Ze houden gewoon hun vaste plaats in de krant.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels