nieuws

Centrum Amsterdam moet ingetogen zijn

bouwbreed

amsterdam – Het college van Amsterdam wil een ingetogen inrichting van de binnenstad. Uniformiteit staat voorop. Om dit te realiseren heeft wethouder G. ter Horst een Handboek Openbare Ruimte Binnenstad opgesteld. Daarin staat dat er meer eenheid en samenhang in het stadsbeeld zal worden gebracht door “het breed toepassen van gebakken klinkers en natuurstenen banden”.

Voor de inrichting van grachten, typische binnenstadstraten, stegen, lanen en boulevards geeft het Handboek aparte voorschriften. Behoud van bomen heeft prioriteit, naast het toevoegen van groen in buurten waar historisch geen boomstructuur aanwezig is.

Het Handboek besteedt veel aandacht aan veilig en betaalbaar beheer van de heringerichte openbare ruimte. Zo wordt bijvoorbeeld ter voorkoming van onkruidgroei een cementtoeslag voorgeschreven voor de voegen in de aanstratingen rond straatmeubilair. In de toekomstige binnenstad zal het met name voor voetgangers prettig toeven zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels