nieuws

Van Bussel geen vervanger voor Andre Baar

bouwbreed

den haag – De aandeelhoudersvergadering van NBM-Amstelland verliep op zijn zachtst gezegd eigenaardig. Nog voordat de aandeelhouders zaten, had een aantal van hen spreektijd aangevraagd. Het vertrek van bestuursvoorzitter Andre Baar mocht niet in stilte passeren. Er waren zelfs vrienden, kennissen en relaties die een aandeel hadden gekocht om hem na zijn laatste officiele daad de hand te kunnen schudden.

Een zichtbaar geemotioneerde Baar luisterde na een mat verlopen vergadering naar de komende man Jan-Willem van Bussel, de voorzitter van de raad van commissarissen, een aandeelhouder en Martin Dekker, topman van de Nederlandse Participatie Maatschappij.

Dekker redde vriend Baar zo’n tien jaar geleden, toen deze bij het in problemen verkerende NBM-Amstelland aan de macht kwam. “Je bent geen goede bouwer, maar een briljante aannemer”, zei hij lachend. “In je Groningse kop schuilt een strategie die ver vooruit gaat. Je bouwde NBM om van een traditionele aannemer tot een functioneel conglomeraat.”

Baar schonk aan het einde van de reeks verrassende afscheidsvoordrachten Van Bussel een paar versleten sloffen, een zilveren zakflacon voor een hartversterkertje en een sigarenkoker. “Mij krijg je niet aan de sigaar, maar ik bewaar hem. Ik trof in mijn nieuwe werkkamer minimaal twaalf sigarendozen aan”, stelde de ex-bierbrouwer. “Ik ga je beslist niet proberen te vervangen, dat lijkt me onmogelijk. Ik zal wel je uitgezette lijnen volgen.”

Eduard Voorn

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels