nieuws

Verruiming subsidie zonneboilers

bouwbreed Premium

utrecht – Er zit nog wat geld in het subsidiepotje voor zonneboilers en dus heeft Novem de criteria uitgebreid. Nog tot het eind van dit jaar kunnen organisaties subsidieaanvragen indienen voor projecten die de kennis over zonneboilers onder de bewoners van kleinere nieuwbouwprojecten vergroten. Bij dergelijke projecten van minimaal vijftig woningen schiet de voorlichting aan de toekomstige gebruikers nog wel eens tekort, zo merkte Novem. De bewoners weten nauwelijks hoe ze onderhoud moeten plegen en zijn zich vaak ook niet bewust van de besparingen die de boiler oplevert. Projectontwikkelaars die daar met een informatiepakket, videofilm, of nieuwsbrief op inspelen komen in aanmerking voor een subsidie.

Een tweede type projecten dat nog tot eind van dit jaar in aanmerking komt voor subsidie betreft projecten van gemeenten gericht op losse kavels, waarbij minimaal 25 woningen van een zonneboiler zijn voorzien.

Reageer op dit artikel