nieuws

NCC stug door op overnamepad

bouwbreed Premium

stockholm – Het Zweedse bouwconcern NCC houdt het acquisitietempo hoog, ondanks de afgelopen week gestaakte poging tot inlijving van de Noorse marktleider Selmer. In Denemarken versterkt NCC nu zijn positie met de verwerving van seriewoningenbouwer Bulow & Nielsen, dat jaarlijks circa 175 huizen oplevert en daarmee een omzetniveau haalt van ruim 60 miljoen gulden.

Bulow & Nielsen gaat op in de nieuwe Deense woningbouwdivisie van NCC, waarmee wordt gemikt op huizenbouwprojecten van hoge kwaliteit. “Bulow & Nielsen past daar perfect in”, stelt divisiechef Olle Hakansson.

In Polen verwerven de Zweden een belang van 25 procent in wegenbouwbedrijf PRInz. Dit concern heeft een marktaandeel staat vooral sterk in de regio Katowice. Polen is sinds de in 1998 geformuleerde NCC-strategie een deel van de thuismarkt. “Polen heeft een omvangrijk programma voor de uitbouw van het snelwegennet en hier liggen voor NCC aanzienlijke belangen”, licht chef Lars Wuopio van NCC in dit land toe. PRInz haalt met 2300 medewerkers een jaaromzet van 125 miljoen gulden en produceert zelf asfalt en beton.

Reageer op dit artikel