nieuws

IJsselstein mag in Zenderpark bouwen

bouwbreed Premium

ijsselstein – IJsselstein mag doorgaan met de bouw van woningen in de wijk Zenderpark. Nozema, exploitant van de zendmast in de Utrechtse gemeente, heeft gisteren het kort geding verloren. Hiermee wilde Nozema stopzetting van de bouw afdwingen.

Nozema spande het geding aan, omdat ze vindt dat in Zenderpark een aantal woningen te dicht bij de zendmast wordt gebouwd. Hierdoor kunnen de toekomstige bewoners hinder ondervinden van de straling van de middengolfzenders.

Volgens Nozema was met de gemeente afgesproken dat die maatregelen zou nemen, maar IJsselstein kwam tot de conclusie dat dit niet mogelijk was. Samen met de provincie koos de gemeente voor verplaatsing van de zenders. Nozema plaatste er alvast een in Montfoort. Die moet daar volgend jaar weg en komt dan alsnog naar IJsselstein.

De motivatie van de bestuursrechter wordt pas later bekendgemaakt. (anp)

Reageer op dit artikel