nieuws

HOMIJ-Zuid reorganiseert

bouwbreed

nieuwegein – De regio Zuid van HOMIJ Technische Installaties uit Nieuwegein ontvangt te weinig opdrachten voor industriele activiteiten. Op korte termijn valt niet met een verbetering te rekenen. Om die reden vraagt het onderdeel van Koninklijke Volker Wessels Stevin uit Rotterdam ontslagvergunning voor 25 werknemers aan. Bij de divisie Industrie werken dertig mensen.

De regio Zuid is gevestigd in Heerlen en houdt kantoor in Geleen. HOMIJ noemt dat een ‘redelijk geindustrialiseerde’ regio. Grote bedrijven als DSM blijken evenwel achter te lopen met investeringen in hun installaties. Voorlopig komt daar geen verandering in. HOMIJ Zuid is in deze regio vooral afhankelijk van industriele bedrijven.

Om die reden blijkt het uitermate moeilijk mensen over te plaatsen naar de divisie Utiliteit. Het afgelopen jaar probeerde HOMIJ de industriele installateurs aan het werk te houden, maar moest constateren dat dit niet meer haalbaar was. In 1998 zette de regio met ruim honderd mensen zo’n 18 miljoen gulden om. Dit jaar valt dat bedrag wat lager uit. HOMIJ benadrukt dat alleen de industriele activiteiten in de regio Zuid problemen ondervinden. In de tussentijd probeert het bedrijf installateurs in andere regio’s onder te brengen of bij collegabedrijven. De ondernemingsraad kan zich in de herstructurering vinden. Met de vakbonden wordt overlegd.

Reageer op dit artikel