nieuws

Gemeente wil nutsbedrijf verkopen

bouwbreed Premium

haarlemmermeer – B en W van Haarlemmermeer willen het Nutsbedrijf Haarlemmermeer voor 242 miljoen gulden verkopen aan de Duitse Westfalische Gasversorgung. De gemeente bezit alle aandelen van het verzelfstandigde gas- en kabelbedrijf. Na overdracht van de aandelen aan de Duitse onderneming zal deze de aandelen van het kabelbedrijf op haar beurt doorverkopen aan het Noord-Hollandse bedrijf Multikabel. De gemeenteraad stemt volgende week donderdag over het voorstel.

De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) gaat zich ook buigen over de voorgenomen verkoop. Haarlemmermeer besloot al in februari dit jaar te onderzoeken of verkoop van het nutsbedrijf mogelijk was. De gemeente heeft bij de onderhandelingen voorwaarden gesteld over levering, tarieven, dienstverlening, programmering, milieuzorg en werkgelegenheid. (anp)

Reageer op dit artikel